Activităţi februarie 2015

Februarie a fost o lună în care am făcut mai multe activități ca număr, dar, din păcate mai puțin diversificate. Am continuat atelierele noastre de teatru și arte plastice, am pregătit două evenimente pentru ănceputul lunii martie și am participat la Târgul Mărțișorului.În schimb, nu am mai depus niciun proiect spre finanțare.Fiecare lună are plusuri și minusuri, dar probabil nici timpul nu ne-a permis să facem mai multe.

1. Am pornit două programe de strângere de fonduri pentru proiecte noastre pe care dorim să le transmiteți mai departe pentru a putea finanța proiectele și ideile noastre.

2 februarie 2015 – Adoptă un Proiect

Adoptă un proiect pentru Secolul Următor. O campanie de strângere de fonduri pentru proiectele care nu au fost finanţate anul trecut, dar care merită toată atenţia.

Ne poți ajuta în anul 2015 să continuăm proiectele aflate în desfășurare
sau să inițiem altele, pe care ni le-am propus să le realizăm, dar nu am avut fonduri.
Am scris multe proiecte în anul ce a trecut, multe dintre ele cu idei foarte bune.
Le-am propus spre finanțare, dar, fiind la început, puțini finanțatori ne-au acordat credit.Alte proiecte sunt în plină desfășurare, dar parcă mereu
e loc de mai bine.
Vi le prezentăm în continuare și vă cerem ajutorul pentru a le
transforma în realitate.
Nu uita că poţi ajuta :
– donează, adoptă un proiect de-al nostru sau convinge pe cineva să se implice
– cumpără un produs
– vizitează paginile noastre de internet: secolurmator.wordpress.com șiminunart.wordpress.com
– oferă un spațiu pe care să-l folosim pentru activitățile noastre
– donează pentru un proiect care ți-a plăcut sau devino voluntar pentru acea cauză, orice calculator, hăinuță sau biscuite poate ajuta
– propune-ne o colaborare cu instituțiile cu care esti în contact direct: şcoli, firme, magazine
– ajută-ne cu formularul 2% care va fi disponibil cât de curând
– povestește-le prietenilor tăi despre noi.
În rest, noi promitem să vă pregătiim mult mai multe surprize în anul ce vine și credem că am demonstrat în această primă lună că ne vom ține de cuvânt.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1532241793705116&set=a.1391913587737938.1073741828.100007579301243&type=1

18 februarie – Formularul pentru directionarea 2% catre asociatia pentru Secolul Urmator.


 

2. Atelierele de teatru

La Cora Alexandriei au continuat atelierele de teatru. Scenete, fabule, poezii și cântecele. Musca și boul, Scufița roșie, dar și melodii dedicate mamei sau dansuri.

Partenerul nostru, Cora Alexandriei merită o mare parte din mulțumiri.

În rest, vă mulțumim vouă, copii minunați care veniți în număr mare și care sunteți atât de bucuroși să participați la activitățile noastre.

Zilele în care am fost prezenți la Cora au fost: 7, 11, 14, 25, 28 februarie.

Deasemenea, aceste ateliere le desfășoară doamna Claudia Băcănașu și în cadrul școlii 112. Aici au fost ținute în zilele de :3, 6, 10, 13, 17, 20, 24, 27 februarie.

Dina Aceast[ lună colaborăm excelent și cu școala numărul 1 -Sfinții Voievozi, unde am desfășurat ateliere în zilele de : 9, 11, 13, 16, 18, 20, 23, 25, 27.


3. Minunart – atelierele de pictură, modelaj și artizanat

Au continuat și atelierele de artă plastică. Am confecționat mărțișoare, icoane și tot felul de lucrușoare minunate.Am turnat în ipsos, am modelat în lut și teracotă, am pictat icoane pe sticlă.

Deasemenea am participat la Târgul Mărțișorului organizat de Asociația Casa Tuturor, cu noi în calitate de coorganizatori. Am pregătit și un frumos afiș cu această ocazie, care e postat mai jos.

Datele în care am organizat atelierul au fost : 7, 14, 21, 28 februarie.


 

4. Dăm Viață Viselor – 6 februarie 2015

Proiectul îşi propune desfăşurarea de activităţi non-formale în rândul tinerilor şi copiilor din centre de plasament, care provin din medii defavorizate, împreună cu copii şi tineri talentaţi, care vor deveni voluntari şi mentori pentru cei mai puţin norocoşi.  Pornim la drum cu experienţa acumulată de cel care va constitui liantul între cei care au reuşit pe propriile forţe şi cei uitaţi de societate, care găsesc prea puţine posibilităţi. Tiberiu Antipa a crescut în mediul instituţionalizat şi a reuşit să conducă, timp de un an un proiect de acest fel – Copiii, Speranţa Viitoare a lumii, în care a desfăşurat activităţi dedicate celorlalţi prieteni mai puţin norocoşi. Au fost alături de el voluntari şi oameni care au crezut prin implicare. Asociaţia pentru Secolul Următor se alătură acestei cauze cu tot sufletul.

Dăm Viaţă Viselor! va fi un proiect care va diversifica paleta de activităţi, va implica mai mulţă voluntari şi va avea un impact media important. Tiberiu Antipa a învăţat să managerieze, să raporteze şi să organizeze desfăşurarea unui asemenea proiect. Pornim la drum şi cu experienţa noastră, a celor din Asociaţia pentru Secolul Următor, care am desfăşurat programe diverse, am reuşit să scriem anul trecut aproape 20 de proiecte şi să finanţăm cel puţin 4 dintre ele. Echipa noastră cuprinde specialişti : psihologi, artişti, asistenţi sociali, contabili, care vor adăuga profeionalismul lor acestui demers.

https://www.facebook.com/damviataviselor?ref=hl

Prima activitate a proiectului – 6 Februarie 2015 – Ieșire la film

Astăzi am dat startul unui nou proiect. Din experiența acumulată în urma proiectului – Copiii, Speranța Viitoare a Lumii – la care s-au adăugat prietenii noștri și voluntari am plecat spre alte proiecte mai indrăznețe. Tot noi, Tiberiu și Clau vă invităm să veniți în noua noastră casă. Asociația pentru Secolul Următor ne va fi aproape și toți copiii și tinerii talentați care ne susțin.
Mai multe detalii vom posta pe parcurs ce vom înainta în drumul pe care ni-l propunem.
Astăzi ne-au susținut cei de la Liberty Center- The Light Cinema, și am vizionat un film de comedie.Mulțumim cu această ocazie doamnei Venera Munjev!
Au participat copii de la A.S.U. și copii de la Fundația Metropolis, provenind din medii defavorizate şi din centre pentru copii, dar şi coordonatorii proiectului şi prietenii noştri – în total 15.

https://www.facebook.com/damviataviselor/photos/pcb.427209874100767/427206454101109/?type=1&theater

A doua activitate – 9 februarie 2015- Socializare

O zi de socializare. Ne-am distrat, doar atât. Am mâncat pizza, am jucat ceva care semăna cu fotbal de masă (dar şi cu hochei, nu ştiu ce joc e), am jucat biliard şi ping-pong.
Participanţii au fost : Tiberiu şi Nicu, Tedy, Stelian şi Ştefan, Adi şi Clau.
Începutul e mai dificil şi avem nevoie de relaxare emoticon smile
Săptămâna ce urmează vine cu idei de colaborare şi cu definitivarea propunerii de proiect. Fiţi alături de noi în continuare!

https://www.facebook.com/damviataviselor/posts/428012324020522

 

A treia activitate – 21 februarie – Excursie la Valea Plopului

Venim cu o propunere!
Dorim, în cadrul proiectului nostru, să organizăn o excursie la Valea Plopului, la asociația copiilor născuți și nenăscuți ProVita.În data de 21 februarie, 20 de copii (voluntari talentați, copii de la Fundația Metropolis și de la un alt centru de plasament din București) se vor deplasa pentru a descoperi o lume minunată, a copilăriei neîngrădite.

Am pregătit și spectacolul din data de 6 martie, dar detalii veți afla luna viitoare.


5. Am fost la film în data de 26 februarie

Am fost joi la film cu membrii trupei de teatru. Ne-am distrat! Filmul a fost interesant, zic eu și cei mai mari.Oricum, a fost un bun prilej de a ne cunoaște și de a petrece timpul impreună!

Mulțumim doamnei Claudia Marzea și Hollywood Multiplex!


 

6. Colaborări și alte proiecte

Am continuat colaborările excelente cu școlile 112, 124 și Sfinții Voievozi, dar și cu Cora Alexandriei. Ne bucurăm de prietenia Asociației Casa Tuturor și de colaborarea cu Tiberiu Antipa în cadrul proiectului Dăm Viață Viselor!.Nu am mai scris alte proiecte noi, din lipsă de timp, dar promitem ca, în luna martie să ne concentrăm și pe această activitate.Vă mulțumim tuturor!


7. Departamentul Media

cropped-siglaNu uitați să vizitați zilnic pagina PresaLibera.net , care este administrată de Matei Florin.

Acesta pregătește campanii de impact, care nu se vor regăsi niciodată în presa din România. Susțineți astfel o presă liberă și necondusă din umbră, susțineți un viitor mai curat pentru noi toți.

 


 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s