Activități – ianuarie 2015

Iată că am petrecut și prima lună a lui 2015. Am pornit cu greu, dar tot am reușit să avem destul de multe activități.

1. În cadrul diverselor proiecte (Vreau la teatru!, POSDRU și O șansă pentru un copil) am contactat mai multe școli din București și am încheiat convenții de colaborare. Acestea sunt: școala 131, școala 124, școala126 și școala gimnazială Sfinții Voievozi. Convențiile cuprind sarcini comune în cadrul atelierelor de teatru și manualitate, în cadrul proiectului de prevenție a abandonului timpuriu și proiecte educaționale de tip after-school și dedicate copiilor defavorizați. Ne vom achita de sarcini și vă mulțumim.Deja, în cadrul atelierului de sâmbătă 31.01.2015, am fost vizitați de 20 de copii care vor activa în cadrul trupei de teatru, majoritatea de la școala 124, dar și unul de la școala 126. Vă dorim bine ați venit!


2. 15 ianuarie 2015 –  După o scurtă ședință organizatorică împreună cu membrii asociației Casa Tuturor, am participat împreună cu acestia la un eveniment dedicat poetului național Mihai Eminescu, desfășurat în piața Universității. Aici au recitat Eva Nedelcu, Ioana Nedelcu și Claudia Băcănașu poezii, dar au și cântat din opera celui mai iubit reprezentant al poeziei românești.

Inițiativa a fost a lui Mihai Tociu, iar noi am răspuns prezent.


3. 24 ianuarie 2015 – Trupa de teatru a fost invitată la festivalul Integrării Conil Fest. Ne-am prezentat cu sceneta Facerea Lumii. Actorii au fost: Bogdan Fritz Ștefan, Farkaș Alexandru, Bianca Achim, Eva Nedelcu, Anisia Ghiță, Sabina Luca și Alexandra Ignat.


4. Doamna Claudia Băcănașu a contnuat derularea atelierelor de teatru în cadrul școlii 112, în zilele de marți și vineri.În cadrul acestora participă elevii școlii din clasele IV-VII.Sunt pregătite aici scenete pentru viitoarele participări la spectacole și evenimente.


IMG_20141206_1330115. Atelierele de teatru și pictură au fost defășurate în zilele de sâmbătă și ne dorim să avem cât mai mulți participanți la acestea.Datele în care au fost desfășurate artelierele au fost: 10, 17 și 31 ianuarie. Surpriza a venit în data de 31 când alături de noi au venit 20 de noi copii, alături de învățătoarea lor Dobrică Cristina (școala124).

Așteptăm, după vacanță și elevi de la școlile 126 și 131, așa că o să fie ceva mișcare în fiecae sâmbătă de acum încolo.


logo_home_nobg36. Departamentul Proiecte

– Din păcate, un proiect scris împreună cu asociația Casa Tuturor și dedicat copiilor cu deficiențe de vedere, nu a fost finanțat în cadrul concursului de proiect MOL România pentru sănătatea copiilor

– Am depus un altul, tot în colaborare cu asociația Casa Tuturor la concursul de proiecte Fundația Orange RomaniaLumină și Culoare organizat de Fundația Orange. Să ne țineți pumnii

– Deasemenea am scris un proiect POSDRU pentru Prevenirea și corectarea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și am găsit și parteneri foarte interesați, școli din sectorul 5, dar posibilitățile noastre financiare și logistice nu ne permit încă să desfășurăm un proiect de o asemenea amploare. Mulțumim directorilor celor 5 școli care au spus da ofertei noastre și continuăm colaborarea. O să scriem și alte proiecte de acest fel și sigur vom avea succes.

– Împreună cu Școala Sfinții Voievozi am convenit o viitoare participare a noastră prin organizarea unor ateliere de teatru în cadrul programului after-school dar și în cadrul programelor asociației Părinții Aproape dedicate elevilor proveniți din medii defavorizate.


 

10949846_773126469446583_1803645088_n7. Ateliere de modelaj – crearea de trofee pentru Spectacolul O Speranță pentru un copil

Mulțumim prietenilor noștri care ne-au ajutat timp de 3 zile – 25,27 și 28 ianuarie – să turnăm, să colorăm și să șlefuim trofeele. Aceștia sunt: Bogdan Ștefan Fritz, Stelian Robert, Moldoveanu Randu, Niță Eugen, Claudia Băcănașu și Tiberiu Antipa. Trebuie menționat că atelierele le-am desfășurat în vestiarul sălii de sport a școlii Sfinții Voievozi și mulțumim cu această ocazie și doamnei director Iuliana Soare care ne-a ajutat cu această ocazie.


8. Seful Departamentului Mass-media al asociației, Matei Florin a participat la Reuniunea jurnalistilor din cele doua state românești.

Deasemenea, Florin este cel care a realizat o investigație jurnalistică despre Deva Gold și Gabriel Resources.

Nu uitați să vizitați zilnic siteul PresaLibera.net pentru a susține Presa fără lesă din România.

http://www.presalibera.net/investigatie-cine-se-afla-in-spatele-afacerii-deva-gold-gabriel-resources_1818669.html


 

 9. 30 ianuarie 2015 – O speranță pentru un copil

Proiectul Copiii, Speranta Viitoare a Lumii a organizat un spectacol dedicat celor care, de-a lungul timpului au susţinut activităţile noastre. Mulţumim astfel tuturor care cu suflet de copil s-au gândit să aducă un zâmbet copiilor sau, cum spunem noi, o Speranţă. Au fost alături de noi cei de la Asociația SecolulUrmător. Împreună am reuşit să pregătim mai multe surprize. Pe scenă au urcat :
1.Omar Omar Arnaout Official
2.David David-adrian Stefan
3.Flavia Medragoniu
4. Simona Bucur
5. Hip-Hop Ferentari
6. Scoala nr1 Sfintii Voievozi
7. Mario Dumitrascu
8.Maria Cazacu
9.Sara Tudorie
10. Ana Stanciulescu
11. Daria Stefan
12. Andreea Vajă
13. Ioana Neagu
14. C.S. Sagitarius
15. Darius Dragoi
16. Theodor Andrei Constantin
17. Vanesa Marzavan

1504947_775674865858410_512582967292708886_nEvenimentul a fost organizat de Tiberiu Antipa și Claudia Ingerul Albastru(Claudia Băcănașu).

Noi ne-am prezentat cu trupa de teatru – Fără Mască (fabula Musca și Boul) și trupa Hip-Hop Ferentari.

Cu această ocazie am stabilit viitoare colaborări cu Tiberiu Antipa și Proiectul Copiii, Speranța Viitoare a Lumii.

https://www.facebook.com/events/1531301743812907/?fref=ts


 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s