Colaborări 2014 – Casa tuturor

În continuare vă prezint un alt partener de încredere al nostru, cu care avem și multe proiecte pregătite și gata de a fi puse în practică în 2015. Ne-am cunoscut mai bine la spectacolul organizat cu ocazia zilei Copilului și am dezvoltat aceasta prietenie.

Asociația Casa Tuturor – Povestea

Dragi mei,astazi va voi prezenta in cateva cuvinte povestea Asociatiei”Casa tuturor”.Aceasta asociatie a fost infintata in anul 2011,la initiva mea intrucat si eu sunt o persoana cu problem vizuale.Scopul acestei asociatii este,sprijinirea si integrarea copiilor cu nevoi special in scolile normale precum si in societate.Dar ONG/ul nostru sustine si ajuta si copii care provin din mediile defavorizate,oferindu/le acestora suportul si sprijinul de care au nevoie pentru a depasii problemele de zi cu zi.Un alt obiectiv al asociatiei noastre este prevenirea abandonului scolar,iar in acest sens,ne propunem sa lansam o campanie de informare si de ajutorarea parintilor care nu isi pot permite sa/si trimita copii la scoala.Dar as dorii sa va aduc la cunostinta proiectele pe care Asociatia”Casa tuturor” le are in derulare si pentru care va cerem sprijinul dumneavoastra.Un prim proiect important se refera la/repararea,consolidarea si utilarea unui spatiu pe care il detinem in Bucuresti si in care dorim sa facem un centru de zi si de recuperare pentru copii cu nevoi special,dar lipsa banilor a tinut in loc acest proiect.

2 iunie

A fost un spectacol dedicat copiilor proveniți din medii defavorizate, dar și celor cu deeficiențe. Toți acești au prezentat momente de cîntec, dans sau teatru și au primit mici cadouri din organizatorilor. Mihaela și Aurelia Flaidar au organizat minunat acest eveniment și au dorit ca fiecare participant să plece cu un zâmbet acasă. De menționat este faptul că nu au fost puțini copii, cam 500 de mici suflete care speră la mai bine.

https://www.facebook.com/asociatia.secolulurmator/posts/1429634137299216

https://www.facebook.com/asociatia.secolulurmator/posts/1431194573809839


 

10477090_1440548116207818_2221618796036719787_n– Proiectul Rompetrol -5 iulie – Împreună pentru fiecare

Am conceput împreună proiectul Împreună pentru fiecare și am încercat să-l finanțăm în cadrul proiectului Rompetrol.Nu am avut succes, dar sperăm să reușim cât de curând acest lucru. Asociația Secolul Următor va fi implicată în desfășurarea activităților, în coordonarea întregului proiect.

proiect :Împreună pentru o viață normală  – Prezentare

Organizație: Asociația Casa Tuturor
Rezumatul Proiectului: Proiectul își propune modernizarea unui spațiu și utilarea acestuia pentru a fi folosit în diverse activități de terapie destinate copiilor cu dizabilități. Tipurile de terapie pe care le vom oferi includ chinetoterapie, logopedie, exerciții de recuperare locomotorie, consiliere psihologică și școlară, terapie ocupațională și art-terapie. Grupul țintă vizează copii cu deficiențe de auz, de vedere,probleme locomotorii sau bolnavi de Down și autism. Va fi coordonat de Mihaela Flaidăr, ea însăși având deficiențe vizuale, dar care oferi un excelent exemplu de integrare și performanță. Vom implica copii din instituțiile de stat, care nu au în acest moment un spațiu unde să primească asistență,dar și unde să socializeze cu copii normali de aceeași vîrstă.Voluntari de la Asociatia pentru Secolul Următor vor coordona ateliere de art-terapie: dans, teatru, muzică.Avem parteneri în 20 de școli și licee din București unde vom promova ideea desfășurării unor activități comune și de voluntariat în cadrul centrului.
Durata proiectului: 3 luni: septembrie – noiembrie 2014
Obiective: Obiectivele proiectului sunt: 1) renovarea și utilarea unui centru terapeutic dedicat copiillor cu dizabilități în maxim două luni (septembrie-octombrie); 2) oferirea de servicii terapeutice pentru 200 de copii cu probleme și implicarea a 30 de voluntari elevi în octombrie și noiembrie și continuarea acestora timp de 3 ani 3)constituirea unui atelier protejat împreună cu Asociația pentru Secolul Următor, în noiembrie 2014 care să asigure continuitatea proiectului
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului: Buget: – cheltuieli de renovare : 40.614ron (conform devizului anexat) – 3000ron – cheltuieli pentru mobilarea si utilarea spatiului de terapie 1386ron – cheltuieli pentru tiparirea materialelor de promovare (fluturasi, pliante)
Link: https://www.facebook.com/asociatiacasatuturor
Impactul proiectului în comunitate: Problema copiilor cu dizabilități se vrea ascunsă. Aceștia sunt instituționalizați și izolați în centre speciale. Puține organizații își propun pentru aceștia o viață apropiată de normal, dar noi, Casa Tuturor i- am tratat nu cu milă și compasiune ci cu respect. Dorim să creăm acest centru de servicii terapeutice, dar ne propunem și integrarea celor cu dizabilități în colectivități obișnuite. De proiect vor beneficia cei din centrele din București și Ilfov, dar și cei recomandați de asociațiile partenere. Elevii din școli și licee vor învăța un lucru nou :Toleranța și vor avea posibilitatea să se implice activ în ajutorarea celor de aceeași vârstă, dar de altă condiție.
Beneficiari: Beneficiarii direcți : 300 de copii cu dizabilități proveniți din centre,dar și recomandați de asociații partenere, 100 elevi implicati în ateliete sau ca voluntari, 30 de voluntari ai asociațiilor partenere, 1000 de elevi ce vor primi informații despre proiect și despre situația persoanelor cu dizabilități.
Activitățile și rezultate 1) renovarea și utilarea locației – un centru complex de terapie,implicarea a 20 de voluntari în activitățile de amenajare; 2) implicarea partenerilor și cooptarea beneficiarilor pentru proiectul propriu-zis de terapie; înscrierea în cadrul proiectului a 300 de copii cu dizabilități 3) promovarea în cadrul școlilor și liceelor bucureștene a activităților; realizarea 1000 de pliante, cooptarea a 20 de voluntari elevi, 30 de școli unde va ajunge mesajul nostru; 4) în noiembrie vor începe cursurile de terapie de care vor beneficia gratuit 300 de copii, implicarea a 15 voluntari experți și 30 de voluntari elevi; 5) cursurile de artă, dans, teatru, terapie ocupațională vor începe totîncepe în noiembrie și vor implica 3 specialiști pedagogi, 150 de copii cu dizabilități sau normali, 6) punerea bazelor unui atelier protejat care să susțină continuitatea proiectului

– Spectacolul 18 decembrie

Asociatia Casa Tuturor va invita pe data de 18 Decembrie 2014, incepand cu ora 17:00 la Sala Dalles la un spectacol cu ocazia sarbătorilor de iarna, unde vor participa copii din scoli si gradinite de stat si private. Va asteptam, sa va distrati si sa ajutati la realizarea proiectului asociatiei noastre.

IMG_20141218_183221 IMG_20141218_183319 IMG_20141218_183439 IMG_20141218_183820

https://www.facebook.com/events/306647226192039/?fref=ts

 

Reclame

Un gând despre “Colaborări 2014 – Casa tuturor

  1. Pingback: Şi aşa am încheiat anul 2014 | Asociația pentru Secolul Următor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s